Nacionaľno-kuľturnaja i lingvodidaktičeskaja cennosť vnutrennej formy slova v mežslavjanskom jazykovom prostranstve - Markova, Elena, 1960-
Vnútorná podoba slova, tvorená znakom, ktorý tvorí základ nominácie, je považovaná za vysvetľovateľa lingvokultúrnych informácií, ohnisko národného videnie okolitého sveta. Poukázaním na pohyb myslenia v procese nominácie predmetov a javov, vnútorná forma odhaľuje črty kognitívnej činnosti ľudí a jej špecifickosť v porovnaní s inými etnickými skupinami. Porovnanie príbuzných jazykov (ruština, čeština, slovenčina) poskytuje príležitosť preukázať národno-kultúrnu špecifickosť a lingvodidaktický potenciál vnútornej formy lexikálnych jednotiek, ktorý má osobitný význam pri štúdiu ruského jazyka u slovanského publika.