Ochrana duševného vlastníctva začínajúcimi podnikmi a možnosti jej podpory - Kittová, Zuzana, 1975-
Hlavným cieľom tejto štúdie je vyhodnotiť ochranu duševného vlastníctva v začínajúcich podnikoch na Slovensku a formulovať relevantné odporúčania pre hospodársku prax. K naplneniu hlavného cieľa slúžia parciálne ciele, a to zistiť povedomie o ochrane duševného vlastníctva a využívanie jednotlivých spôsobov jeho ochrany začínajúcimi podnikateľmi na Slovensku, zistiť problémy pri ochrane duševného vlastníctva a vyhodnotiť nástroje podpory jeho ochrany ako predpoklad pre úspešné prenikanie na zahraničné trhy, najmä trhy krajín V4, formulovať odporúčania na zlepšenie tejto podpory, ako aj odporúčania pre začínajúce podniky týkajúce sa duševného vlastníctva.