Comparative Analysis of V4 Countries and their Progress in Achieving SDG Goal 12 - Janikovičová, Sabina, 2000-
Tento príspevok predstavuje komparatívnu analýzu pokroku, ktorý dosiahli krajiny Vyšehradskej štvorky – Slovensko, Česko, Maďarsko a Poľsko – pri dosahovaní cieľa udržateľného rozvoja (SDG) 12, ktorý sa zameriava na zodpovednú spotrebu a výrobu. Analýza skúma kľúčové ukazovatele, ako je spotreba surovín, využitie obehového materiálu, energetická produktivita a emisie CO2. Údaje z rokov 2019 až 2023 odhaľujú zmiešané výsledky v rámci krajín V4. Slovensko a Česko vykazujú výrazné zlepšenia v znižovaní spotreby surovín a zvyšovaní miery využívania obehového materiálu, zatiaľ čo Maďarsko a Poľsko zažívajú väčšie výkyvy.