Od Benku po 5G: aukcie nie sú prežitok - Pauchlyová, Margaréta, 1998-
Aukcie sa postupne vyvíjali a prechádzali rôznymi formami, pričom sa vyvíjal aj charakter predmetov dražby. Dôkazom ich aktuálnosti je aj novembrová aukcia v jednom z najväčších aukčných domov na svete, Sotheby’s, kde sa predalo prvé umelecké dielo vytvorené humanoidným robotom využívajúcim umelú inteligenciu. Aukcie však našli uplatnenie aj v technologickom svete, konkrétne v telekomunikačnom odvetví. Využitie aukcií pri prideľovaní frekvenčných pásiem.