New AML Tools: Analyzing Ethereum Cryptocurrency Transactions Using a Bayesian Classifier - Lyeonov, Serhiy
Snaha vyvinúť mechanizmus na analýzu transakcií v kryptomene Ethereum pomocou bayesovského klasifikátora na identifikáciu potenciálne podozrivých transakcií, ktoré môžu súvisieť s financovaním terorizmu a praním špinavých peňazí. Bayesovský prístup umožňuje zvážiť pravdepodobnostné charakteristiky transakcií a ich vzájomných vzťahov s cieľom zvýšiť presnosť odhaľovania anomálnych a potenciálne nezákonných transakcií. Na analýzu sa použili údaje o transakciách meny Ethereum od júna 2020 do decembra 2022.