Výkon závislej práce mimo pracovného pomeru - Fedor, Peter
Problematika výkonu závislej práce nie je ničím novým. Avšak v súčasnosti je klasický model zamestnávania nahrádzaný novými rôznorodými pracovnoprávnymi modelmi, ktoré reflektujú potreby zamestnávateľa. Tieto nové formy pracovnoprávnych vzťahov môžu zastierať niektoré v minulosti jasné hranice medzi výkonom práce v pracovnom režime a obchodnoprávnom režime. Okrem základného rámca fungovania pracovnoprávneho a obchodnoprávneho režimu objasníme túto problematiku aj na niektorých súdnych rozhodnutiach.