The Use of Automation in Rail Transport to Ensure Interchanges in Regional Passenger Transport - Kučera, Petr
Tento príspevok sa zaoberá využitím automatizácie v železničnej doprave na zabezpečenie prestupných väzieb vo verejnej osobnej doprave. Prezentované sú metódy riadenia železničnej dopravy v Českej republike a posúdená ich vhodnosť pre využitie automatizácie v regionálnej osobnej doprave. Autori zvažujú vplyv automatizácie len z technologického hľadiska. V tomto príspevku autori navrhujú úpravu odchodu vlaku pomocou kritéria usporiadania a časových zastávok na zabezpečenie prestupných spojení pomocou systému automatického nastavenia trasy. Autori uvažujú o využití Real Time Rescheduling s ohľadom na premávku na železničnej trati, ako aj dopravné väzby verejnej linkovej dopravy. Príspevok navrhuje využitie automatizačného softvéru na zlepšenie kvality verejnej osobnej dopravy.