Prieskum procesov podnikateľského objavovania a vplyv na podnikateľské ambície, prijímanie rizika a prístup k inováciám MSP na Slovensku za roky 2018-2023 - Kovács, Jozef, 1994-
Ekonomický rast je všeobecne považovaný za jeden z hlavných cieľov podnikov, pretože je primárnym ukazovateľom podnikateľského úspechu a kľúčovou zložkou tvorby bohatstva, zamestnanosti a ekonomického rozvoja vo svete. Inovácie sú primárnou zložkou udržateľnosti a rozvoja MSP. Preto je dôležité definovať faktory a procesy na podporu inovácií. Hlavným cieľom tohto príspevku je preskúmať vplyv podnikateľských ambícií a ochoty riskovať v kontexte prístupu k inováciám. Metodologicky je príspevok zameraný na vyhľadávanie vedeckých článkov v medzinárodných vedeckých databázach na základe definície kľúčových slov, pričom výskumná časť odkazuje na výsledky z výskumných štúdií jednotlivých článkov v teoretickej rovine. Prostredníctvom získaných poznatkov vyvodíme závery vo vybranej výskumnej problematike.