Impact of Blockchain on Firms and Households - a Microeconomic Perspective - Binder, Edwin, 1960-
Tento dokument sa zaoberá transformačnými účinkami technológie blockchain na firmy a domácnosti v širšom kontexte internetu hodnoty (IoV). Z mikroekonomického hľadiska analyzuje netechnické aspekty technológií distribuovanej účtovnej knihy (DLT). Na základe paralel s transformačným vplyvom internetu, papier stavia blockchain ako potenciálny kľúčový katalyzátor digitálnej transformácie. Využíva indukčný prístup a zahŕňa trojstupňový proces, ktorý kombinuje prehľad literatúry, vyhľadávanie v databázach a praktické poznatky na preskúmanie troch kľúčových aspektov: B2C a B2B vedľajšie účinky dopytu, analýzu výrobných a transakčných nákladov a vyvíjajúce sa hodnotové návrhy blockchainu. technológií. Hoci dokument uznáva potenciálne výhody blockchainu, zdôrazňuje potrebu riešiť rôzne výzvy. Na záver, tento výskum poskytuje jemné pochopenie mikroekonomického vplyvu blockchainu a ponúka pohľad na jeho transformačný potenciál pre firmy a domácnosti v rýchlo sa rozvíjajúcej digitálnej ekonomike.