Geschäftsfeldanalyse als Kennzahl einer Heilpraktikerpraxis - Renner, Manfred, 1985-
V Nemecku pracuje približne 47 000 alternatívnych lekárov na plný alebo čiastočný úväzok v porovnaní so 101 932 lekármi. Analýza obchodnej oblasti je dôležitým faktorom pred založením praxe, ale neustála analýza je dôležitá aj počas prebiehajúcich operácií. Tento článok skúma využitie týchto analýz nemeckými naturopatickými postupmi. Testoval výskumné tézy, že prvé sú nedostatočne využívané druhými a že PEST, PESTEL a SWOT analýzy sú bežnou metódou na vykonávanie environmentálnych analýz medzi nemeckými naturopatickými postupmi. Existuje len málo literatúry, ktorá by naznačovala, že nemecké naturopaty vykonávajú analýzy obchodných oblastí. Niektoré zdroje opisujú, ako tieto analýzy vykonávajú spoločnosti zaoberajúce sa prieskumom trhu, čo naznačuje, že nemeckí naturopati by sa mohli spoliehať na už existujúce analýzy týchto spoločností. To naznačuje, že prvá výskumná téza je správna. Či je druhá výskumná téza pravdivá, nie je možné definitívne posúdiť, pretože neexistuje dôkaz, že by nemeckí alternatívni odborníci vykonávali environmentálne analýzy.