Daň z pridanej hodnoty v podvojnom účtovníctve - Mintál, Ján
Účtovné prípady sú podľa ustanovenia § 2 ods. 2 zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p. definované ako účtovanie skutočností o stave a pohybe majetku, stave a pohybe záväzkov, rozdiele majetku a záväzkov, výnosoch, nákladoch, príjmoch, výdavkoch ako aj výsledku hospodárenia účtovnej jednotky. Základné princípy účtovania DPH v podvojnom účtovníctve. Účtovanie DPH pri nadobudnutí tovaru v tuzemsku z iného členského štátu. Preddavky a účtovanie o DPH. Účtovanie daňovej povinnosti v súvislosti so zrušením registrácie platiteľa DPH.