Contagion in Debt and Collateral Markets - Chang, Jin-Wook
Táto práca skúma nákazu vo finančných sieťach prostredníctvom kolateralizovaného dlhu a jej účinky na sociálny blahobyt. Náš model zahŕňa nákazu prostredníctvom dlhových expozícií protistrany a endogénneho kolaterálu oceňovania aktív. Zistili sme, že kolaterál zmierňuje vystavenie protistrany a znižuje sociálnu neefektívnosť, keď čelí negatívnym šokom, ale nie vždy. Ukazujeme tiež dôležitosť interakcie medzi úrovňou kolaterálu a štruktúrou siete, pretože nákaza sa môže dramaticky meniť v závislosti od tejto interakcie.