Entrepreneurship Education: A Key and the First Decision Criterion for Risk Investors - Hanák, Róbert, 1979-
Investori rizikového kapitálu zvažujú mnohé kritériá, keď sa rozhodujú, či investovať do nového start-upu. Významným faktorom je okrem iného aj vzdelanie podnikateľa. Pri skúmaní kritérií týkajúcich sa podnikateľa je zrejmé, že ide buď o priame výsledky rôznych foriem predchádzajúceho podnikateľského vzdelávania, alebo s nimi úzko súvisia. Porovnanie a zoradenie štyroch súhrnných kategórií rozhodovacích kritérií investorov - tie, ktoré súvisia s podnikateľom, trhom, produktom a finančnými charakteristikami - podľa ich významu pre investorov rizikového kapitálu a identifikácia dôležitosti podnikateľského vzdelávania medzi nimi.