Chinese and Indian Service in World Economy - Grešš, Martin, 1978-
Čína a India sa stali kľúčovými hráčmi vo svetovej ekonomike počas dvoch desaťročí 21. storočia s 21 % podielom na svetovom HDP v roku 2022 a tiež kľúčovými hráčmi v medzinárodnom obchode so službami, ktorí sa umiestnili na treťom (Čína) a siedmom (India) vo vývoze a na druhom mieste. (Čína) a deviaty (India) v dovoze služieb. Cieľom tohto príspevku je zhodnotiť vývoj čínskeho a indického obchodu so službami počas prvých dvoch desaťročí 21. storočia. Dospeli sme k záveru, že veľké zmeny v obchode so službami možno vidieť v čínskom exporte a že obe krajiny majú komparatívnu výhodu v telekomunikačných, počítačových a informačných službách a iných obchodných službách.