Rule of Law and Post-Conflict Justice - Hraníková Pyteľová, Klaudia, 1985-
Právny štát je pojem uplatniteľný na národnej aj medzinárodnej úrovni a je široko uznávaný. Postkonfliktná spravodlivosť je viazaná na silné postavenie právneho štátu v štáte. Presnejšie povedané, ak v štáte chýbajú základné princípy právneho štátu, budovanie mieru v postkonfliktnej situácii sa môže stať nemožným. Hlavným cieľom príspevku je definovať právny štát a zároveň určiť súvisiace pojmy, ktoré by teoreticky mali byť nevyhnutné pre budovanie postkonfliktnej spravodlivosti a mieru. A čiastkovým cieľom je identifikovať aspoň niekoľko princípov právneho štátu v situácii po podpísaní mierovej dohody v roku 2005 v Sudáne a Južnom Sudáne.