State Sovereignty in the Context of Globalization - Zubro, Tetyana, 1975-
Rozbor pozitívnych a negatívnych vplyvov globalizácie na štátnu suverenitu a skúmanie vyvíjajúcej sa úlohy a funkcie štátov na medzinárodnej scéne. Štátny úspech závisí od jeho schopnosti prispôsobiť sa novým podmienkam, zmierniť negatívne vplyvy a využiť nové príležitosti. Optimálna stratégia spočíva v dosiahnutí rovnováhy medzi aktívnou účasťou na globálnych procesoch a zachovaním suverenity.