Digitalization of Diplomacy as a Response to Global Challenges in International Relations - Rusiňáková, Jarmila, 1959-
Príspevok poskytuje komplexné prepojenie medzi trendmi informačnej spoločnosti a výzvami súčasnej diplomacie. Analyzuje potenciál IKT, ako aj súvisiace limity a možné riziká v kľúčových oblastiach diplomatických služieb: bilaterálna a multilaterálna diplomacia, konzulárna práca, rokovania či verejná diplomacia. Príspevok navrhuje pochopenie IKT s implementáciou nevyhnutných posunov v diplomatickej praxi ako reakciu na globálne výzvy v medzinárodných vzťahoch.