Teaching Slovak to Foreigners: A Journey through the Past and Current Perspectives - Kvapil, Roman, 1971-
Zaoberanie sa postavením slovenčiny, ako cudzieho jazyka v slovenskom vzdelávacom kontexte. Vzhľadom na nedostatok vedeckých štúdií v danej oblasti, prinášanie komplexnej analýzy historického a legislatívneho pozadia inštitucionalizovanej výučby slovenčiny pre cudzincov, ako aj súčasných perspektív.