Research on Effective Brand Awareness Building in Sport: Theoretical and Empirical Perspectives - Hasprová, Mária, 1970-
Tento článok sa zaoberá problematikou budovania povedomia o značke v kontexte športového marketingu, pričom analyzuje teoretické aj empirické dimenzie, ktoré sú kľúčové pre pochopenie vnímania značky a jej postavenia na trhu. Povedomie o značke je základným prvkom efektívnej komunikácie a dlhodobej lojality zákazníkov; preto článok zdôrazňuje dôležitosť jeho systematického skúmania. Pozornosť sa venuje integrácii moderných digitálnych nástrojov, akými sú sociálne médiá a tradičné médiá, umožňujúce efektívne zacielenie na rôznorodé demografické skupiny. Štúdia ďalej skúma, ako vizuálne prvky značky vrátane log, farieb a sloganov prispievajú k zapamätateľnosti značky a emocionálnemu prepojeniu so spotrebiteľmi. Metodológia tohto článku spája hĺbkovú analýzu relevantnej literatúry a realizáciu marketingového výskumu, ktorý poskytuje kvantitatívne aj kvalitatívne pohľady na správanie a preferencie cieľových skupín. Výskum sa zameriava na identifikáciu kľúčových faktorov ovplyvňujúcich povedomie o značke, ako sú športové úspechy, komunikácia cez sociálne siete a priame interakcie so značkou na verejných podujatiach. Štúdia tiež skúma rozdiely v preferenciách medzi mladšími a staršími vekovými skupinami, čo odráža potrebu hybridných stratégií, ktoré spájajú digitálne a tradičné komunikačné kanály. Zistenia tohto výskumu poskytujú rámec pre implementáciu personalizovaných a inkluzívnych stratégií, ktoré môžu viesť k dlhodobej udržateľnosti a úspechu značky v konkurenčnom prostredí.