Retail Manager – Roles and Responsibilities - Gajdoš, Jozef, 1962-2025
V organizáciách pracujú rôzni manažéri, pričom každý sa snaží dosiahnuť určité ciele. Práca manažérov v sektore obchodu a služieb je špecifická. Jej konkrétna náplň je závislá od priestoru, v ktorom pôsobia. Tento príspevok je zameraný na požiadavky kladené na manažérov maloobchodných predajní. Konkrétna špecifikácia požiadaviek vychádza z formulácií najväčšej webovej stránky v Spojenom kráľovstve (viac ako dva milióny prehliadačov mesačne), ktorá je zameraná na absolventskú kariéru. V príspevku je poukázané na vnímanie požiadaviek a ich plnenie študentmi, ktorí sa pripravujú na prácu v obchode. Využitá bola metóda sebahodnotenia. Porovnávané sú výsledky získané v dvoch po sebe nasledujúcich rokoch (2023 a 2024). Na základe výsledkov môžeme byť v tomto smere pomerne optimistickí.