Consumer Behavior Survey on the Market of Accommodation Services - Janošková, Mária, 1965-
Trh ubytovacích služieb na Slovensku sa neustále vyvíja, reaguje na socioekonomické zmeny prostredia, technologické inovácie, aj globálne trendy v cestovaní. Svetový trh s ubytovacími službami je vysoko konkurenčný a dynamický, v ostatnom období zachytáva výzvy a príležitosti, ktoré priniesli globálne udalosti, digitálna revolúcia, zmeny spotrebiteľských preferencií, ako aj lokálne trendy. Cieľom príspevku je analyzovať spotrebiteľské správanie v kontexte trhu ubytovacích služieb na Slovensku, identifikovať hlavné faktory ovplyvňujúce rozhodovacie procesy zákazníkov a zhodnotiť, ako tieto faktory formujú dopyt po ubytovacích službách. Výsledky prieskumu umožnia navrhnúť odporúčania pre poskytovateľov ubytovacích služieb, ako efektívne reagovať na meniace sa požiadavky spotrebiteľov, optimalizovať svoje služby a marketingové stratégie, v záujme vytvárať pridanú hodnotu pre svojich zákazníkov.