Omografy v slovacko-russkom sopostaviteľnom plane - Kvapil, Roman, 1971-
Táto štúdia analyzuje problematické slovensko-ruské jazykové javy, ktoré sa vyskytujú v procese vyučovania ruštiny ako cudzieho jazyka v slovenskej posluchárni (v triede/skupine Slovákov učiacich sa ruský jazyk) a slovenčiny ako cudzieho jazyka v ruskej posluchárni (v trieda/skupina rusky hovoriacich žiakov učiacich sa po slovensky). Pri takomto vyučovaní v oboch skupinách dochádza u žiakov k silným interferenčným javom, ktoré často spôsobujú defekty v sémantickej štruktúre vety.