Aplikácia modelu hodnotenia inovačného potenciálu na vybrané kúpeľné podniky - Pekarovičová, Lenka, 2000-
Cieľom tohto príspevku je overiť funkčnosť modelu hodnotenia inovačného potenciálu v praktickom prostredí na príkladoch troch vybraných kúpeľných podnikov. Prostredníctvom analýzy sekundárnych zdrojov, akými sú finančné výkazy a údaje zverejnené na webových stránkach a platformách sociálnych médií vybraných subjektov, sa skúma inovačný potenciál. Na základe dostupných zdrojov je model hodnotenia aplikovaný na porovnanie ukazovateľov, ktoré odzrkadľujú inovačný potenciál kúpeľných podnikov. Výsledky naznačujú, že hoci model poskytuje určitý pohľad na inovačný potenciál, jeho účinnosť je obmedzená nedostatkom podrobných informácií. Príspevok zdôrazňuje potrebu, aby kúpeľné podniky zverejňovali širší rozsah údajov, ktoré by umožnili presnejšie a komplexnejšie hodnotenie inovačného potenciálu.