Zhenskiye arkhetipicheskiye obrazy v russkoy literature - Borisova, Ekaterina, 1971-
Táto práca sa pokúsi definovať a ilustrovať archetyp ženských obrazov v dielach ruskej literatúry od 12. do 21. storočia. Autor vychádza z hypotézy, že napriek všetkým rozdielom sú založené na jedinej nosnej konštrukcii, ktorá zostala po stáročia nezmenená. Článok na príklade viacerých diel ikonických autorov ruskej literatúry skúma niektoré ženské archetypy – prototypy, univerzálne symboly obrazu ženy v kolektívnej imaginácii.