Udržateľné značky a ako ich spotrebitelia vnímajú: teoretické a praktické aspekty - Lenická, Barbara, 2000-
Cieľom tohto článku je preskúmať udržateľný branding a jeho vplyv na vnímanie spotrebiteľov z teoretického aj praktického hľadiska. Skúma, ako značky, ktoré sa zaviazali k udržateľnosti a ekologickým postupom, vytvárajú osobitnú trhovú identitu. Integráciou teoretických a praktických poznatkov do správania spotrebiteľov štúdia identifikuje kľúčové determinanty, ktoré formujú postoje spotrebiteľov k udržateľným značkám. Medzi hlavné skúmané problémy patrí dôležitosť autenticity značky, potreba transparentnej komunikácie a rozhodujúca úloha dôvery spotrebiteľov pri podpore lojality k značke. Výskum tiež poukazuje na výzvy, ktorým značky čelia pri efektívnom komunikovaní svojich iniciatív v oblasti udržateľnosti, najmä v kontexte obáv z greenwashingu a jeho potenciálu zavádzať spotrebiteľov.