Vplyv umelej inteligencie na efektivitu bannerovej reklamy - Balaščáková, Simona, 1999-
S rozmachom digitálnych technológií a pokrokmi v oblasti umelej inteligencie (AI) prešla online reklama výraznými zmenami, najmä v oblasti bannerovej reklamy. AI priniesla nové možnosti v analýze správania používateľov, optimalizácii kampaní a cielení reklám na individuálnej úrovni. Tradičné metódy tvorby bannerových reklám, ktoré sa spoliehali na ľudskú kreativitu a manuálne riadenie kampaní, sú teraz vystavené výzvam zo strany pokročilých AI systémov, ktoré dokážu nielen automatizovať veľkú časť procesu, ale aj dynamicky prispôsobovať reklamy v reálnom čase podľa aktuálnych potrieb spotrebiteľov.