Development of the Number of Overnight Stays by Foreign Tourists in Slovak Tourism Regions - Schmidt, Martin, 2000-
Cieľom tohto príspevku je identifikovať nadchádzajúci vývoj počtu prenocovaní zahraničných turistov vo viacerých turistických regiónoch Slovenska. Naším cieľom je najmä identifikovať región s najväčším nárastom počtu prenocovaní zahraničných turistov v rokoch 2024-2027. Kľúčovou použitou metódou bola funkcia prognózy. V súvislosti s touto metódou odhaľujeme niekoľko zistení zameraných na percentuálny nárast aplikovaného ukazovateľa. Spomedzi všetkých skúmaných regiónov možno najvyšší nárast počtu prenocovaní zahraničných turistov očakávať v regióne Horehronie. V porovnaní s rokom 2019 by nárast v roku 2027 mohol dosiahnuť 34 %.