Enhancing Circular Economy Monitoring Activities: Updated European Union Indicators and Other Tools for Business Transition - Jarossová, Malgorzata Agnieszka, 1978-
Prechod Európskej únie na obehové hospodárstvo je kľúčovým prvkom jej stratégie pre udržateľný rast, ako je načrtnuté v Európskej zelenej dohode a aktualizovanom akčnom pláne obehového hospodárstva (CEAP) prijatom v marci 2020. Cieľom plánu je prejsť od tradičného lineárneho „take-make-use-dispose“ model na taký, ktorý maximalizuje hodnotu produktov, materiálov a zdrojov počas ich životného cyklu. Ústredným bodom tohto úsilia je rozšírenie smernice o ekodizajne, ktorá sa teraz vzťahuje na širšiu škálu výrobkov s cieľom zvýšiť ich odolnosť, opraviteľnosť a recyklovateľnosť.