Environmentálne zodpovedné správanie medzinárodnej spoločnosti - Kašťáková, Elena, 1974-
Podľa správy Svetovej meteorologickej organizácie (WMO) „Stav globálnej klímy 2020“ došlo od 18. storočia k dramatickému nárastu koncentrácie oxidu uhličitého (CO2) v atmosfére o 50 % a metánu o 160 %. Oxid uhličitý tvorí približne 70 % celkových skleníkových plynov pochádzajúcich z ľudskej činnosti, pričom metán prispieva 20 %, oxid dusný 6 % a zvyšok pripadá na fluórované plyny (WMO, 2021). Zároveň neudržateľné odlesňovanie spôsobuje ďalší nárast emisií oxidu uhličitého, keďže zanikajú lesy, ktoré ho pohlcujú. Stromy nielen produkujú kyslík, ale zachytávajú aj vodu v koreňových systémoch, čím zabezpečujú zavlažovanie a priaznivo ovplyvňujú poveternostné podmienky.