Ethics Management of Organisations in the Position of Supporting Enterprise Credibility via Corporate Governance - Dubcová, Gabriela, 1968-
Reputácia spoločnosti sa vzťahuje na celkové vnímanie spoločnosti na konkrétnom trhu, resp priemyslu. Je dôležitá pre podniky, pretože dobrá povesť môže zvýšiť vernosť a dôveru zákazníkov a prilákať špičkové talenty, či investície. Na druhej strane, zlá povesť môže poškodiť značku spoločnosti a poškodiť jej konečný výsledok. Reputácia spoločnosti je celkový odhad, v ktorom sa organizácia drží jej internými a externými zainteresovanými stranami na základe svojich minulých činov a dá sa predvídať pravdepodobnosť jej budúceho správania. Hodnotenie špecifických atribútov vplyvov podnikového riadenia na úspech podniku.