Racionalita rozhodování: Reflexe neoklasických východisek - Cenek, Martin
Problematika rozhodovania tvorí ústredný pilier nielen podnikového hospodárstva, ale aj širšieho poňatia ekonómie. Teda toho poňatie ekonómie, ktorým sú početné generácie budúcich manažérov učení pri svojich vysokoškolských štúdiách a ktorý tak nevyhnutne viac či menej ovplyvňuje ich prístup k praxi v podnikovej ekonomike a manažmente. Neoklasická ekonómia sa už dlhodobo opiera o koncept racionálneho aktéra a teórie úžitku, ktoré ovplyvnili a stále ovplyvňujú spôsob, akým chápeme dynamiku rozhodovacích procesov (Tribe, 2021).