Akú moc majú ceny. Normatívny vs. deskriptívny pohľad - Janošková, Mária, 1965-
Ceny sú jedným zo základných pilierov trhovej ekonomiky. Slúžia ako ukazovateľ hodnoty tovarov a služieb, ale ovplyvňujú aj spotrebiteľské správanie, obchodné stratégie, ekonomické rozhodovanie na makroekonomickej úrovni. Majú dvojitú úlohu v ekonomike a spotrebiteľskom správaní, a to z normatívneho a deskriptívneho hľadiska. Príspevok sa zameriava na analýzu cien z oboch týchto hľadísk.