Artificial Intelligence, the Labor Market, and Education for Sustainable Development: the Points of Intersection - Osadcha, K.P
Táto vedecká práca je venovaná objasneniu vzťahu medzi umelou inteligenciou (AI), moderným trhom práce a vzdelávaním pre trvalo udržateľný rozvoj. V rámci tejto štúdie sa autori sústreďujú na tieto smery: skúmanie existujúcich vzdelávacích prístupov a techník, ktorých znalosť pomáha minimalizovať možné negatívne dôsledky spojené s implementáciou AI na trh práce; analyzovať názory ukrajinských a slovenských študentov, ktoré získali prieskumom, na technológie AI a ich potenciálne účinky na trh práce; poskytnutie zdôvodnenia potreby využívania pedagogických stratégií, najmä implementácie technológií súvisiacich s AI v disciplínach odborného cyklu, zadanie úloh, ktoré vyžadujú využitie technológií AI, využitie technológií AI ako zdroja zlepšenia informačnej infraštruktúry na vysokých školách.