Language Form Compression in Modern Russian Speech - Markova, Elena Michajlovna, 1960-
Cieľom štúdie je identifikovať a fixovať prejavy tejto tendencie v modernej ruskej reči, zovšeobecniť spôsoby jazykovej kompresie ako mechanizmy jej reprezentácie, stanoviť ich univerzálnosť a špecifickosť v ruskom jazyku v panslovanskom kontexte.