Customer Predictive Analytics in Marketing Using Artificial Intelligence - Oreský, Milan, 1956-
Vo flexibilnom a meniacom sa prostredí moderného marketingu sa progresívna obchodná analytika javí ako kritický nástroj na zlepšenie strategického rozhodovania a získanie konkurenčnej výhody. Tento článok skúma trendy a aplikácie pokročilých analytických techník v oblasti marketingu, pričom kladie dôraz na integráciu veľkých dát, strojového učenia a prediktívneho modelovania. Využitím týchto technológií môžu spoločnosti odhaliť hlboké poznatky o správaní spotrebiteľov, optimalizovať marketingové kampane a prispôsobiť skúsenosti zákazníkov. Štúdia poukazuje na kľúčové trendy, ako je posun od popisnej k normatívnej analytike, dôležitosť spracovania údajov v reálnom čase a úloha umelej inteligencie pri automatizácii a zdokonaľovaní marketingových stratégií. Zameraním sa na využitie AI v marketingovej segmentácii pri výbere cieľových trhov a zákazníkov prezentujeme aktuálne reálne možnosti využitia AI a jej integráciu do dynamického procesu využitia v cielenom marketingu, ktorý pomocou AI predstavuje aj marketing vytvorené zákazníkmi. Zistenia podčiarkujú, že je potrebné, aby organizácie prijali pokrokový prístup k analytike a podporili kultúru rozhodovania založeného na údajoch, aby si udržali náskok na čoraz konkurenčnejšom trhu.