Odštiepenie v novej právnej úprave premien spoločností - Žitňanská, Lucia
Nová právna úprava zákona o premenách priniesla aj praxou žiadanú možnosť odštiepenia ako jednu z foriem rozdelenia obchodných spoločností. V texte sa autorka zaoberá otázkami, kedy je odštiepenie prípustné, aké možnosti ponúka odštiepenie spoločníkom rozdeľovanej spoločnosti a ako chráni právna úprava záujmy veriteľov rozdeľovanej spoločnosti.