Consent in the Decision-Making Practice of the Slovak DPA - Bachňáková Rózenfeldová, Laura
V kontexte právnej úpravy ochrany osobných údajov predstavuje súhlas jeden z právnych základov, ktorý legitimizuje spracúvanie osobných údajov prevádzkovateľom. Napriek častému odkazovaniu prevádzkovateľov na súhlas ako na právny základ takéhoto spracúvania, zostáva naplnenie právnych podmienok stanovených pre platné poskytnutie súhlasu problematickým pre mnohých prevádzkovateľov. V tejto súvislosti skúma predkladaný príspevok existujúcu rozhodovaciu prax vnútroštátneho dozorného orgánu – Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky – týkajúcu sa nedostatkov súhlasu poskytnutého dotknutou osobou, ktoré vyústili do začatia administratívneho konania pred týmto úradom a do uloženia sankcií za porušenie aplikovateľnej právnej úpravy týkajúcej sa poskytnutia súhlasu.