Pokračovanie rozpadu francúzskeho impéria? - Profant, Tomáš Imrich, 1983-
K trom krajinám, ktoré nedávno odmietli prítomnosť francúzskych vojakov na svojom území (Mali, Niger a Burkina Faso), sa pridávajú ďalšie dve: Senegal a Čad. Kým v prípade Senegalu išlo o očakávané rozhodnutie nového prezidenta, Čad medzinárodnú verejnosť prekvapil. Čo sa to deje vo „francúzskej“ Afrike?