Kapitál sa tíško smeje - Profant, Tomáš Imrich, 1983-
Víťazstvá Billa Clintona v roku 1993 a Tonyho Blaira v roku 1997 sú z dnešného pohľadu medzníkmi v posune k neoliberálnej hegemónii. Kým dovtedy sa dalo prinajmenej diskutovať o dvoch politických póloch, nastúpením na tzv. tretiu cestu stratila nemarxistická ľavica definitívne svoju tvár. Stala sa z nej odnož neoliberálnej pravice.