Financování přechodu - zelené dluhopisy a další nástroje - Houska, Daniel
Už tento rok v decembri nadobudne účinnosť európske nariadenie o zelených dlhopisoch, ktoré spresňuje a zakotvuje jednotný (a dobrovoľný) režim pre emitentov tzv. zelených dlhopisov. Ide o jednu z posledných častí rámca, ktorý má pomôcť smerovaniu kapitálových tokov k udržateľnosti. Spolu s rozvojom plánu prechodu sa rozvíja i oblasť financovania prechodu. Dlhové a kapitálové financovanie.