Šikanózne správanie na pracovisku - prejavy a dôsledky - Petríková, Lucia
Šikanu môžeme charakterizovať ako protiprávne a zavinené konanie, ktoré je zároveň aj zneužitím práva. Pod pojmom šikana rozumieme spôsobenie ujmy vykonávaním práva zámerne preto, aby sa inému spôsobila škoda. Aký je rozdiel medzi šikanou a mobbingom? Aké sú prejavy šikanózneho správania na pracovisku? Aké dôsledky môže mať takéto nežiaduce správanie? Aké sú možnosti ochrany šikanovaného zamestnanca?