Vybrané obligatórne evidencie vedené zamestnávateľom - Hrtánek, Ladislav
Platná právna úprava prikazuje zamestnávateľovi viesť rôzne evidencie. Evidencie majú význam aj v pracovnom práve, nakoľko zamestnávateľ musí presne evidovať pracovnú dochádzku svojich zamestnancov. Pretože v určitom prípade sa za výkon práce poskytujú príplatky, napríklad za prácu počas štátneho sviatku, je aj tam potrebná dôsledná evidencia. Evidenčná povinnosť zamestnávateľa sa vzťahuje taktiež napríklad na prácu nadčas, nočnú prácu, prípadne na pracovnú pohotovosť. Je potrebná aj presná evidencia v prípade pracovnej cesty zamestnanca, pokiaľ bol na ňu zamestnávateľom vyslaný?