Smernica EIA, zákon o EIA a zákon o posuzování vlivů - Šimurka, Peter
Od 1. januára 2025 je účinná novela zákona č. 24/2006 Z. z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Novelizovaná bola aj kritizovaná príloha č. 8 uvedeného zákona, v ktorej sú uvedené položky a prahové hodnoty. Náhľad špecificky na časť odpadového hospodárstva a porovnanie ho so stavom v Českej republike a samotnou smernicou o EIA.