Gender and Energy Transition: How do Political Risk and Regulation Matter? - Saha, Tanaya
Proces energetickej transformácie môže čeliť kognitívnemu bankrotu z dôvodu prevládajúcej rodovej zaujatosti v energetickom sektore. Je potrebná zmena orientácie politiky, aby sa zabezpečilo zníženie rodovej zaujatosti v procese transformácie. V tomto rámci je potrebné internalizovať aj politické riziko pretrvávajúce v ekonomike, ako aj medzi jej medzinárodnými partnermi. Existujúca regulačná infraštruktúra môže mať vplyv na formovanie rozmerov tohto združenia. Cieľom tejto štúdie je analyzovať vplyv energetickej transformácie na rodovú nerovnosť v USA vo svetle politických rizík a regulácií. Účinky moderovania sa zachytávajú pomocou analýzy marginálneho vplyvu.