Sebapoškodzovanie v adolescencii novodobá epidémia - Démuthová, Slávka
Sebapoškodzovanie je negatívnou maladaptívnou stratégiou zvládania psychickej záťaže, ktorá sa opakovane vyskytuje takmer u polovice adolescentov na Slovensku. Okrem priamych fyzických foriem, využívajú adolescenti širokú paletu nepriamych fyzických, ale aj psychických foriem, ktorými si úmyselne a zámerne spôsobujú bolesť. Príspevok približuje, čo je sebapoškodzovanie a ako sa prejavuje, hľadá odpoveď na otázku, prečo sa u detí a mladých ľudí vyskytuje, čím je podporované a aké sú jeho účinky.