Cooperation of Tatra Destinations on Both Sides of the Borders - Gáll, Jozef, 1991-
Spolupráca v turistickej destinácii je kľúčovým faktorom pre úspešný rozvoj a udržateľnosť cestovného ruchu. Táto spolupráca môže zahŕňať rôzne subjekty a zainteresované strany, ktorých hlavným cieľom je prilákať čo najväčší počet návštevníkov. Cieľom príspevku je zmapovať spoluprácu miestnych aktérov v destinácii cestovného ruchu Vysoké Tatry na jej slovenskej a poľskej strane prostredníctvom projektu Historicko-kultúrno-prírodná Cesta okolo Tatier. Výsledky ukazujú, že spolupráca medzi oboma krajinami je dôležitým prvkom pre rozvoj cestovného ruchu, zvyšuje jeho kvalitu a prináša spoločnú iniciatívu pri tvorbe strategických projektov.