The Impact of Deferred Tax on the Purchase Prices in Czech Real Estate Transactions - Podškubka, Tomáš
Skúmanie odloženej dane pri oceňovaní a akvizícii realitných spoločností, správanie sa kupujúcich a predávajúcich pri transakciách s nehnuteľnosťami a vplyv na kúpnu cenu. Analýza údajov z trhu komerčných nehnuteľností v Českej republike v období rokov 2018-2019, kde daňové ustanovenia pre transakcie "Asset and Share Deal" vyvolávajú osobitný typ odloženej dane - latentnú daň z kapitálových výnosov (LCGT).