Zdaňovanie príjmov z digitálnych služieb a digitálnych platforiem - Želonka, Michal
Digitálne platformy a digitálne služby za posledné desaťročie transformovali globálne hospodárstvo. V súčasnosti čelia daňovým výzvam, ktoré pre tradičné podniky neboli aktuálne. Charakter digitálnych služieb, založený na cezhraničných transakciách, neustále kladie otázky, či sú existujúce daňové systémy schopné efektívne zdaňovať ich príjmy. Digitálne platformy poskytujúce ubytovanie. Digitálne platformy poskytujúce donáškové služby a taxislužby. Digitálne platformy poskytujúce online trhovisko.