Kybernetická rizika v energetice - Fryšar, Miroslav
Kybernetická bezpečnosť sa behom posledných rokov stala najdiskutovanejšou bezpečnostnou témou naprieč sektormi, pričom energetika patrí medzi oblasti, ktoré sú mimoriadne ohrozené kybernetickými útokmi, ktoré majú potenciál spôsobiť rozsiahle ekonomické a spoločenské škody a ohroziť bezpečnosť a stabilitu regiónov a národov. Dopady kybernetických bezpečnostných incidentov, od prerušenia dodávok energie až po riziko narušenia kritickej infraštruktúry, sú vážne a ďalekosiahle. Významné energetické útoky v energetike. Aktuálny vývoj legislatívy a regulačného rámca pre kybernetickú bezpečnosť v energetike. Výzvy a budúce kroky v oblasti kybernetickej bezpečnosti v energetike.