Všeobecný pohľad na nové ukazovatele pitnej vody - Ilavský, Ján
Základné charakteristiky nových parametrov kvality vody, určenej na ľudskú spotrebu, uvedených v smernici Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 2020/2184, ktorú schválili 16. decembra 2020 a do platnosti vstúpila 12. januára 2021. Cieľom tejto smernice je ochrániť ľudské zdravie pred nepriaznivými účinkami akejkoľvek kontaminácie vody, určenej na ľudskú spotrebu zabezpečením jej zdravotnej bezchybnosti a čistoty a zlepšiť prístup k vode, určenej na ľudskú spotrebu pre všetkých v EÚ.